5 skäl att sluta röka

En brud som just ska in i kyrkan står och tar ett bloss utanför porten... Inte något du vill göra eller hur? Som rökare är det svårt att styra begäret och när nerverna börjar darra inför en så stor sak som ett giftermål så är det ingen enkel sak att välja bort ciggen. Om detta inte är skäl nog att fimpa för gott så får du här ytterligare 5 skäl:

  • Lukten - Tobaksrök luktar väldigt illa, och de som röker luktar inte så gott de heller. En ickerökare kan känna stanken lång väg. Det påverkar även ditt eget luktsinne. 
  • Kostnaden - Ett billigt paket cigaretter kostar 50 kronor. Det blir en månadslön om året som brinner upp om du röker ett paket om dagen. 
  • Livslängd - Ditt liv kommer att förkortas för varje cigarett du röker. 
  • Miljön - Röken kanske inte påverkar miljön särskilt mycket men alla fimpar på backen... 
  • KOL - En av de mest elaka lungsjukdomar som finns. Med coronasjukdom på detta så kan det bli otroligt jobbigt för en rökare att andas. 

Du kan få hjälp att sluta röka

Det finns hjälp att få via din vårdcentral och det inkluderar både samtal, stöttning och produkter som är till för att stilla begäret. Du kan även testa en e cigarett som en ersättning för den vanliga ciggen du inte vill ta. Många som använt sig av e cigaretter säger att de har fungerat mycket bra för att sluta röka, och det är ju dit du vill eller hur? 

13 Jul 2020