Tänk på detta när du ska flytta

Det är lite av en process det där med att flytta. Det är många delar som ska klaffa så att säga. Det kan vara svårt att veta var du ska börja. Det du bör börja med, är att planera allt praktiskt kring flytten. Ta reda på vilken dag du får tillträde till din nya bostad. Det så att du kan boka in flyttfirma om du har tänkt använda dig av det. Ta även reda på när det är dags att lämna in nycklarna för den gamla bostaden, det så att du kan boka flyttstädning Malmö före det datumet. Du behöver även göra detta: 

  • Gör flyttanmälan 
  • Planera flyttpackning
  • Flytta abonnemang 
  • Anmäl flytt till försäkringsbolaget och flytta över hemförsäkringen

Avsätt tid för flytten

Att flytta, det tar ofta bra längre tid än vad du tror. Avsätt gärna en hel dag för det så att du hinner med. Det även om du anlitar en flyttfirma. Även flyttstädning tar tid. Ska du göra det själv krävs det minst en dag, annars kan du boka flytttädning Malmö så löser dom det. 

Även att packa tar tid, ofta mer tid än du tror. Det kan vara smart att redan i god tid före börja rensa ut allt du inte ska ha med dig. Släng allt som är trasigt och skänk eller sälj annat. Se även till att skaffa många flyttlådor, för även de har en tendens att gå åt. Packa smart och inte allt för tungt heller.

15 Jul 2021