Så får du ordning i garderoben

Något många brottas med, det är att ha ordning på sin garderob. Många känner att det är ett kaos med alla kläder, huller om buller. Men det finns sätt att göra för att få ordning på garderoben och organisera upp det. Om du behöver få det ordning hemma med, då kan du anlita en städfirma i Malmö. Garderoben får du dock ta tag i själv!

Börja rensa

Det du kan börja med är att inventera din garderob. Ofta finns ett visst antal plagg som används mycket, medan andra används mer sällan och en del inte alls. Släng, skänk eller sälj det du inte vill ha kvar eller använder. 

Töm ut hela din garerob, så att du kan utgå från en helt tom garderob. Torka av och gör rent.

Nu kan du börja sortera dina kläder. Vardagskläder är bra att ha färre av, men att det är bra basplagg som går matcha med det mesta. Skapa även plats för att lyfta fram dina favoriter i ­garderoben och se till att det finns kompletta outfits.

Sortera bort ­säsongsplagg, gärna vinter, vår, sommar och höst i boxar och märk upp dem ordentligt

Lokalisera problemen 

Du bör hitta de svaga punkter du har, som gör att det blir en stökig garderob. Om du har en djup garderob, så glider kläderna gärna bak. Satsa då på boxar längst in med utvalda och sorterade kläder i. Då behåller du ordningen på högarna både bakom och framme.

Sedan är det dags att skapa ett bra system. Ha de kläder du använder ofta i mitten. De kläder som används mer sällan bör du hitta ett bra system för så att du hittar dem lätt då du ska ha de, Till exempel att sortera dem efter färg. 

Kjolar, klänningar, byxor, kavajer, tröjor, skjortor och blusar passar bra att hänga luftigt på passande galgar. Jeans kan ligga vikta liksom tröjor och t-tröjor. I lådor och boxar kan man med fördel sortera och förvara strumpor, underkläder, sjalar och skärp.

27 Aug 2020