Modernt med manchester igen

Kläder gjorda i manchester är något som kommit och gått lite då och då. Det vanligaste har varit manchesterbyxor, men det har funnits en mängd andra kläder i detta material. Tyget kommer inte från Manchester som man kan tro, utan Leed. Men man vävde tyget i nordvästra grevskapet Lancashire och där Manchester är största staden. Det har gjort att vi och några länder till kallar det just för manchester.

Under 1700-talet och då framförallt i England var det mycket populärt med kläder i detta material. Då det var rustikt och praktiskt. Det har över tid varit olika grupper som burit kläder i detta material. Ett tag var det för de rika, senare, under 1800-talet kom det att massproduceras och bli för arbetare och senare fram på 1920- talet var det högsta mode med manchesterbyxor eller hela kostymer i detta material! Sedan dess har det som sagt varit ute och inne, om vartannat!

Snygga byxor i manchester

Nu har manchesterbyxor blivit mode igen. I butiker kan du hitta snygga byxor för män, som påminner mer om jeans i utförande, men i materialet manchester. Hos dem hittar du ett brett utbud av bredspåriga och smalspåriga manchesterbyxor och det i en mängd olika färger. Det finns allt från svart till vitt och grått, naturfärger och mer iögonfallande färger. Du kan välja en klassisk modell eller en nyare modell. Alla har hög kvalitet och är sköna att bära. Så varför inte satsa på manchesterbyxor du med!

 

20 Dec 2017